Βιβλιογραφική αναφορά: ALGONTEX Ενέσιμο γαλάκτωμα

Αντενδείξεις

Δεν έχουν αναφερθεί.

Ειδικές προφυλάξεις κατά τη χρήση

Ιδιαίτερες προφυλάξεις κατά τη χρήση σε ζώα

Να εμβολιάζονται υγιή και αποπαρασιτωμένα ζώα.

Να τηρούνται συνθήκες ασηψίας.

Να φυλάσσεται σε θέση, την οποία δεν βλέπουν και δεν προσεγγίζουν τα παιδιά. Διάρκεια ζωής μετά το πρώτο άνοιγμα της στοιχειώδους συσκευασίας: άμεση χρήση.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνονται από το άτομο που χορηγεί το φαρμακευτικό προϊόν σε ζώα

Προς τον χρήστη

Αυτό το κτηνιατρικό φαρμακευτικό προϊόν περιέχει ελαιώδες έκδοχο. Σε περίπτωση τυχαίας ένεσης/αυτοένεσης μπορεί να προκληθεί έντονος πόνος και εξοίδηση, ιδιαιτέρως αν η ένεση γίνει σε άρθρωση ή σε δάκτυλο. Σε σπάνιες περιπτώσεις αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια του δακτύλου εάν δεν παρασχεθεί άμεση ιατρική φροντίδα.

Αν κατά λάθος ενεθείτε με αυτό το προϊόν και αν η ποσότητα είναι πολύ μικρή, ζητήσετε αμέσως ιατρική συμβουλή προσκομίζοντας και το φύλλο οδηγιών χρήσης.

Αν ο πόνος επιμένει για περισσότερο από 12 ώρες μετά την ιατρική εξέταση, ζητήσατε και πάλι ιατρική συμβουλή.

Προς τον ιατρό

Αυτό το κτηνιατρικό φαρμακευτικό προϊόν περιέχει ελαιώδες έκδοχο, είναι δυνατόν μετά από τυχαία ένεση ακόμα και σε μικρές ποσότητες να προκαλέσει έντονη εξοίδηση, η οποία μπορεί π.χ. να έχει σαν αποτέλεσμα ισχαιμική νέκρωση (έντονο αγγειακό σπασμό) και απώλεια δακτύλου. Απαιτείται ΑΜΕΣΗ εξειδικευμένη χειρουργική φροντίδα και ενδεχομένως πρώιμη διάνοιξη και έκπλυση της περιοχής που έγινε η ένεση, ιδιαιτέρως όταν αφορά τη ράγα του δακτύλου ή τον τένοντα.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Όπως και με άλλα εμβόλια, είναι δυνατόν να παρουσιασθούν αντιδράσεις υπερευαισθησίας. Σε αυτή την περίπτωση, να χορηγηθεί αντιισταμινική θεραπεία χωρίς καθυστέρηση.

Μπορεί να εμφανισθεί σκλήρυνση στη μυϊκή μάζα που περιβάλλει το σημείο της έγχυσης, που εξαφανίζεται όμως μέσα σε λίγες ημέρες.

Όταν ο εμβολιασμός γίνεται σε εκτροφές όπου υπάρχουν ζώα με κλινικά συμπτώματα, μπορεί να εμφανισθεί παροδική αύξηση της νοσηρότητας. Αυτή η αύξηση της νοσηρότητας μειώνεται 10-15 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Χρήση κατά την κύηση, τη γαλουχία ή την ωοτοκία

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την κύηση και τη γαλουχία.

Αλληλεπιδράσεις με άλλα φαρμακευτικά προϊόντα και άλλες μορφές αλληλεπίδρασης

Δεν είναι γνωστή καμία.

Κύριες ασυμβατότητες

Δεν είναι γνωστή καμία.