Βιβλιογραφική αναφορά: AMFLEE 134 mg Διάλυμα για επίχυση σε σημείο για σκύλους μεσαίου μεγέθους

Είδη ζώων

Σκύλοι.

Θεραπευτικές ενδείξεις για κάθε είδος ζώου

Θεραπεία των παρασιτώσεων από ψύλλους (Ctenocephalides spp.) και κρότωνες (τσιμπούρια) (Dermacentor reticulatus).

Για τη θεραπεία των παρασιτώσεων από αιμομυζητικές φθείρες Trichodectes canis σε σκύλους. Οι περισσότερες φθείρες θανατώνονται μέσα σε 2 ημέρες.

H εντομοκτόνος δράση έναντι των νέων παρασιτώσεων από ενήλικους ψύλλους παραμένει για διάστημα έως 8 εβδομάδες.

Το προϊόν έχει μια εμμένουσα ακαρεοκτόνο δράση για έως 3 εβδομάδες έναντι του Ixodes ricinus και έως 4 εβδομάδες έναντι του Rhipicephalus sanguineus και του Dermacentor reticulatus. Εάν προϋπάρχουν στο ζώο κρότωνες κάποιων ειδών (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus) όταν χορηγείται το προϊόν, μπορεί να μην θανατωθούν όλοι οι κρότωνες μέσα στις πρώτες 48 ώρες.

Το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέρος της στρατηγικής θεραπείας για τον έλεγχο της Αλλεργικής Δερματίτιδας από Ψύλλους (ΑΔΨ), όταν αυτή έχει διαγνωσθεί προηγουμένως από κτηνίατρο.

Οδοί χορήγησης και δοσολογία

Για εξωτερική χρήση μόνο.

Χορηγήστε με τοπική εφαρμογή στο δέρμα ανάλογα με το σωματικό βάρος ως ακολούθως:

1 πιπέτα των 1,34 ml ανά σκύλο σωματικού βάρους άνω των 10 kg και έως 20 kg.

Τρόπος χορήγησης

Αφαιρέστε την πιπέτα από τον τριστρωματικό σάκκο. Κρατήστε την πιπέτα σε όρθια θέση, περιστρέψτε και τραβήξτε το πώμα. Αναστρέψτε το πώμα και τοποθετήστε το άλλο άκρο του πίσω στην πιπέταα. Πιέστε και περιστρέψτε το πώμα για να σπάσει η σφράγιση, στη συνέχεια αφαιρέστε το πώμα από την πιπέτα. Διαχωρίστε το τρίχωμα του ζώου στο ύψος της ωμοπλάτης έτσι ώστε να είναι ορατό το δέρμα. Τοποθετήστε το ρύγχος της πιπέτας στο δέρμα και πιέστε την πιπέτα μιας δόσης πολλές φορές ώστε να αδειάσει το περιεχόμενό της απευθείας πάνω στο δέρμα σε ένα ή δύο σημεία.

Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι το προϊόν εφαρμόζεται σε μια περιοχή από όπου το ζώο δεν μπορεί να το αφαιρέσει γλείφοντάς το και να εξασφαλιστεί ότι τα ζώα δεν θα γλείψουν το ένα το άλλο μετά την εφαρμογή της θεραπείας.

Το τρίχωμα πρέπει να διαχωρίζεται και το προϊόν να εφαρμόζεται στο δέρμα. Μπορεί να παρατηρηθούν παροδικές αλλαγές στο τρίχωμα στο σημείο εφαρμογής (συγκολλημένη/λιπαρή όψη τριχώματος και/ή επικαθήματα στο τρίχωμα).

Πρόγραμμα θεραπείας

Για το βέλτιστο έλεγχο των παρασιτώσεων από ψύλλους και/ή κρότωνες, το πρόγραμμα θεραπείας μπορεί να βασίζεται στην κατά τόπους επιδημιολογική κατάσταση. Λόγω απουσίας μελετών ασφαλείας, το ελάχιστο διάστημα θεραπείας είναι 4 εβδομάδες.

Συμπτώματα υπερδοσολογίας

Δεν έχουν παρατηρηθεί ανεπιθύμητες ενέργειες σε μελέτες ασφάλειας σε ζώα-στόχους σε κουτάβια ηλικίας 8 εβδομάδων, σκύλους σε ανάπτυξη και σκύλους βάρους περίπου 2 kg, τα οποία έλαβαν εφάπαξ θεραπεία σε δόση πενταπλάσια της συνιστώμενης. Ωστόσο, ο κίνδυνος εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών (βλ. παράγραφο 4.6) ενδέχεται να αυξηθεί με την υπερδοσολογία, επομένως τα ζώα πρέπει πάντα να λαμβάνουν θεραπεία με το σωστό μέγεθος πιπέτας σύμφωνα με το σωματικό τους βάρος.

Χρόνοι αναμονής

Δεν απαιτείται.

Διάρκεια ζωής

Διάρκεια ζωής του κτηνιατρικού φαρμακευτικού προϊόντος σύμφωνα με τη συσκευασία πώλησης: 36 μήνες.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις κατά τη φύλαξη του προϊόντος

Φυλάσετε στον αρχικό περιέκτη για να το προστατεύσετε από το φως και την υγρασία. Μην το αφαιρείτε από το σάκκο παρά μόνο τη στιγμή που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί.

Tο προϊόν πρέπει να διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου (πάνω από 14°C) για περίπου μία ώρα πριν τη χορήγηση.

Φύση και σύνθεση της στοιχειώδους συσκευασίας

Λευκή πιπέτα από πολυπροπυλένιο που κλείνει με πώμα είτε από πολυαιθυλένιο είτε από πολυοξυμεθυλένιο. Κάθε πιπέτα συσκευάζεται σε τριστρωματικό σάκκο από τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο/αλουμίνιο/πολυαιθυλένιο χαμηλής πυκνότητας.

Κουτί που περιέχει 1, 3, 6, 10, 20 ή 30 πιπέτες.

Μπορεί να μην κυκλοφορούν όλες οι συσκευασίες.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις απόρριψης

Κάθε μη χρησιμοποιηθέν κτηνιατρικό φαρμακευτικό προϊόν ή μη χρησιμοποιηθέντα υπολείμματά του πρέπει να απορρίπτονται σύμφωνα με τις ισχύουσες εθνικές απαιτήσεις.

Η φιπρονίλη ενδέχεται να επηρεάσει δυσμενώς τους υδρόβιους οργανισμούς. Μην ρυπαίνετε στάσιμα, τρεχούμενα νερά ή κανάλια με το προϊόν ή τον άδειο περιέκτη.