Βιβλιογραφική αναφορά: AMFLEE COMBO 402 mg/361,8 mg Διάλυμα για επίχυση σε σημείο για πολύ μεγαλόσωμους σκύλους

Είδη ζώων

Σκύλοι άνω των 40 kg.

Θεραπευτικές ενδείξεις για κάθε είδος ζώου

Για τη θεραπεία σκύλων, με δοσολογία καθοριζόμενη βάσει ομαδοποίησης σύμφωνα με το σωματικό βάρος (ανατρέξτε στην παράγραφο 4.9):

  • Χρήση έναντι των παρασιτώσεων από ψύλλους, είτε μόνο ή σε συνδυασμό με κρότωνες και/ή αιμομυζητικές ψείρες:
  • Θεραπεία των παρασιτώσεων από ψύλλους (Ctenocephalides spp.). Η εντομοκτόνος δράση έναντι των νέων παρασιτώσεων με ενήλικους ψύλλους διαρκεί για 8 εβδομάδες. Πρόληψη του πολλαπλασιασμού των ψύλλων μέσω της αναστολής επώασης των αυγών (ωοκτόνος δράση), των προνυμφών και των νυμφών (προνυμφοκτόνος δράση) που προέρχονται από ωοτοκία ενήλικων ψύλλων για οκτώ εβδομάδες μετά την εφαρμογή.
  • Θεραπεία των παρασιτώσεων από κρότωνες (Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Dermacentor reticulatus, Rhipicephalus sanguineus). Το προϊόν έχει μια επιμένουσα ακαρεοκτόνο δράση για μέχρι και 4 εβδομάδες έναντι των κροτώνων.
  • Θεραπεία των παρασιτώσεων από αιμομυζητικές ψείρες (Trichodectes canis).

Το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέρος μιας θεραπευτικής στρατηγικής για τον έλεγχο της Αλλεργικής Δερματίτιδας από Ψύλλους (ΑΨΔ), όταν αυτή έχει προηγουμένως διαγνωστεί από τον κτηνίατρο.

Οδοί χορήγησης και δοσολογία

Εξωτερική χρήση μόνο, χρήση για επίχυση σε σημείο.

Χορηγήστε με τοπική εφαρμογή στο δέρμα. Μια πιπέτα 4,02 ml (402 mg φιπρονίλης + 361,8 mg (S)-methoprene) ανά σκύλο βάρους άνω των 40 kg.

Αυτό αντιστοιχεί στην ελάχιστη συνιστώμενη δόση 6,7 mg/kg φιπρονίλης και 6 mg/kg (S)-methoprene, με τοπική εφαρμογή στο δέρμα.

Ελλείψει μελετών για την ασφάλεια το ελάχιστο διάστημα μεταξύ θεραπειών είναι 4 εβδομάδες.

Τρόπος χορήγησης:

1. Αφαιρέστε την πιπέτα από τη συσκευασία της. Κρατήστε την πιπέτα σε όρθια θέση, στρίψτε και τραβήξτε για να αφαιρέσετε το πώμα.

2. Γυρίστε το πώμα από την ανάποδη μεριά και τοποθετήστε το άλλο άκρο του πώματος στο πίσω μέρος της πιπέτας. Πιέστε και στρίψτε το πώμα ώστε να σπάσει το σφράγισμα, και μετά απομακρύνετε το πώμα από την πιπέτα.

3. Χωρίστε το τρίχωμα στην πλάτη του ζώου στη βάση του λαιμού μπροστά από την ωμοπλάτη έως ότου είναι ορατό το δέρμα. Τοποθετήστε το άκρο της πιπέτας πάνω στο δέρμα και πιέστε την πιπέτα αρκετές φορές ώστε να αδειάσει εντελώς το περιεχόμενο απευθείας πάνω στο δέρμα σε ένα σημείο.

Μπορεί να παρατηρηθούν παροδικές αλλαγές στο τρίχωμα (μπερδεμένο/λιπαρό τρίχωμα) στο σημείο εφαρμογής.

Συμπτώματα υπερδοσολογίας

Δεν παρατηρήθηκαν ανεπιθύμητες ενέργειες σε μελέτες ασφάλειας στα ζώα-στόχος που πραγματοποιήθηκαν σε κουτάβια ηλικίας 8 εβδομάδων, σκύλους υπό ανάπτυξη και σκύλους βάρους περίπου 2 kg που έλαβαν εφάπαξ θεραπεία σε δόση πενταπλάσια της συνιστώμενης. Ο κίνδυνος εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών (βλ. παράγραφο 4.6) μπορεί, ωστόσο, να αυξηθεί σε περίπτωση υπερδοσολογίας, επομένως τα ζώα πρέπει πάντοτε να λαμβάνουν θεραπεία με το σωστό μέγεθος πιπέτας ανάλογα με το σωματικό βάρος.

Χρόνοι αναμονής

Δεν απαιτείται.

Διάρκεια ζωής

Διάρκεια ζωής του κτηνιατρικού φαρμακευτικού προϊόντος σύμφωνα με τη συσκευασία πώλησης: 2 χρόνια.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις κατά τη φύλαξη του προϊόντος

Φυλάσσετε στην αρχική συσκευασία για να το προστατεύσετε από το φως και την υγρασία.

Το εν λόγω κτηνιατρικό φαρμακευτικό προϊόν δεν απαιτεί ιδιαίτερες συνθήκες θερμοκρασίας για την φύλαξή του.

Φύση και σύνθεση της στοιχειώδους συσκευασίας

Λευκή πιπέτα μιας δόσης από πολυπροπυλένιο με πώμα από πολυαιθυλένιο ή πολυοξυμεθυλένιο με ακίδα συσκευασμένη σε σάκκο τριπλής επίστρωσης από πολυεστέρα, αλουμίνιο και πολυαιθυλένιο.

Χάρτινο κουτί που περιέχει 1, 3, 6, 10, 30 πιπέτες.

Μπορεί να μην κυκλοφορούν όλες οι συσκευασίες.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις απόρριψης

Κάθε μη χρησιμοποιηθέν κτηνιατρικό φαρμακευτικό προϊόν ή μη χρησιμοποιηθέντα υπολείμματά του πρέπει να απορρίπτονται σύμφωνα με τις ισχύουσες εθνικές απαιτήσεις. Το προϊόν δεν πρέπει να εισέρχεται σε υδάτινα ρεύματα, καθώς αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο για τα ψάρια και άλλους υδρόβιους οργανισμούς.