Βιβλιογραφική αναφορά: BRAVECTO Διάλυμα για επίχυση σε σημείο για σκύλους (2024)

Είδη ζώων

Σκύλος.

Θεραπευτικές ενδείξεις για κάθε είδος ζώου

Για την θεραπεία των προσβολών με κρότωνες και ψύλλους στους σκύλους.

Αυτό το κτηνιατρικό φαρμακευτικό προϊόν είναι ένα συστηματικό εντομοκτόνο και ακαρεοκτόνο που παρέχει:

  • άμεση και παραμένουσα θανατηφόρο δράση στους ψύλλους (Ctenocephalides felis) για 12 εβδομάδες,
  • άμεση και παραμένουσα θανατηφόρο δράση στους κρότωνες (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus και Dermacentor reticulatus) για 12 εβδομάδες.

Οι ψύλλοι και οι κρότωνες πρέπει να προσκολληθούν στον ξενιστή και να αρχίσουν να τρέφονται για να εκτεθούν στο δραστικό συστατικό.

Το κτηνιατρικό φαρμακευτικό προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τμήμα θεραπευτικής στρατηγικής για τον έλεγχο της Αλλεργικής από Ψύλλους Δερματίτιδας (ΑΨΔ).

Για την θεραπεία της δεμοδήκωσης που προκαλείται από το Demodex canis.

Για την θεραπεία της παρασίτωσης από σαρκωπτική ψώρα (Sarcoptes scabiei var. canis).

Οδοί χορήγησης και δοσολογία

Για επίχυση σε σημείο (spot on).

Το κτηνιατρικό φαρμακευτικό προϊόν πρέπει να χορηγείται σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα (αντιστοιχεί σε μία δόση των 25-56 mg fluralaner/kg σωματικού βάρους):

Για σκύλους με σωματικό βάρος μεγαλύτερο των 56 kg, χρησιμοποιήστε το συνδυασμό των δύο πιπετών που ταιριάζουν πιο επακριβώς στο σωματικό βάρος.

Η υποδοσολογία μπορεί να έχει ως συνέπεια αναποτελεσματική χρήση και ενδέχεται να ευνοήσει την ανάπτυξη ανθεκτικότητας.

Μέθοδος χορήγησης

Βήμα 1:

Αμέσως πριν τη χρήση, ανοίξτε τον φακελίσκο και αφαιρέστε την πιπέτα. Φορέστε τα γάντια. Για να ανοίξετε την πιπέτα, κρατήστε την από τη βάση της ή από το ανώτερο άκαμπτο τμήμα της κάτω από το πώμα σε όρθια θέση. Το πώμα πρέπει να περιστραφεί δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα για μία πλήρη στροφή. Το πώμα θα παραμείνει πάνω στην πιπέτα, δεν είναι δυνατόν να απομακρυνθεί. Η πιπέτα είναι ανοιχτή και έτοιμη για την εφαρμογή όταν γίνει αισθητό το σπάσιμο της σφράγισης.

Βήμα 2:

Ο σκύλος πρέπει να είναι όρθιος ή ξαπλωμένος με την ράχη οριζόντια κατά την εφαρμογή. Τοποθετήστε το άκρο της πιπέτας κάθετα πάνω στο δέρμα μεταξύ των ωμοπλατών του σκύλου.

Βήμα 3:

Πιέστε απαλά την πιπέτα και εφαρμόστε όλο το περιεχόμενο απευθείας πάνω στο δέρμα του σκύλου σε ένα (όταν ο όγκος είναι μικρός) ή σε περισσότερα σημεία κατά μήκος της ράχης του σκύλου από την ωμοπλάτη έως τη βάση της ουράς. Αποφύγετε την εφαρμογή ποσότητας διαλύματος μεγαλύτερης του 1 ml σε ένα μοναδικό σημείο καθώς αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει μία ποσότητα του διαλύματος να κυλήσει στα πλευρά του ζώου.

Θεραπευτικό σχήμα

Για προσβολές με ψύλλους και κρότωνες, η ανάγκη και η συχνότητα της(των) επανάληψης της θεραπείας(ών) πρέπει να βασίζεται σε γνωμάτευση επαγγελματία και να λαμβάνεται υπόψη η τοπική επιδημιολογική κατάσταση και ο τρόπος διαβίωσης του ζώου.

Για το βέλτιστο έλεγχο των προσβολών με κρότωνες και ψύλλους, το κτηνιατρικό φαρμακευτικό προϊόν πρέπει να χορηγείται με μεσοδιαστήματα 12 εβδομάδων.

Για τη θεραπεία των παρασιτώσεων από το άκαρι Demodex canis, πρέπει να εφαρμόζεται μία μόνο δόση του κτηνιατρικού φαρμακευτικού προϊόντος. Επειδή η δεμοδήκωση είναι πολυπαραγοντική νόσος, συστήνεται να γίνεται επίσης κατάλληλη θεραπεία οποιασδήποτε άλλης υποκείμενης νόσου.

Για τη θεραπεία των παρασιτώσεων από σαρκοπτική ψώρα (Sarcoptes scabiei var. canis), πρέπει να εφαρμόζεται μία μόνο δόση του κτηνιατρικού φαρμακευτικού προϊόντος. Η ανάγκη και η συχνότητα επαναθεραπείας πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τη συμβουλή του κτηνιάτρου που συνταγογραφεί.

Συμπτώματα υπερδοσολογίας

Δεν παρατηρήθηκαν ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από τοπική χορήγηση σε νεαρούς σκύλους ηλικίας 8–9 εβδομάδων και βάρους 2,0–3,7 κιλών υπερδοσολογίας έως 5 φορές τη μέγιστη συνιστώμενη δόση (56 mg, 168 mg και 280 mg fluralaner/kg σωματικού βάρους) σε τρεις χορηγήσεις σε συντομότερα διαστήματα από τα συνιστώμενα (διαστήματα 8 εβδομάδων).

Δεν υπήρξαν ευρήματα για την αναπαραγωγική ικανότητα και ευρήματα για επιφυλάξεις για τη βιωσιμότητα των απογόνων όταν η fluralaner χορηγήθηκε από το στόμα σε σκύλους της φυλής Beagle σε υπερδοσίες έως 3 φορές τη μέγιστη συνιστώμενη δόση (έως 168 mg/kg σωματικού βάρους fluralaner).

Η fluralaner ήταν καλά ανεκτή στα Collies με ανεπάρκεια σε multidrug-resistance-protein 1 (MDR1 - /) μετά από μία χορήγηση από το στόμα μίας δόσης 3 φορές της μέγιστης συνιστώμενης (168 mg/kg σωματικού βάρους). Δεν παρατηρήθηκαν κλινικά συμπτώματα σχετιζόμενα με την θεραπεία.

Χρόνοι αναμονής

Δεν ισχύει.

Διάρκεια ζωής

Διάρκεια ζωής του κτηνιατρικού φαρμακευτικού προϊόντος σύμφωνα με τη συσκευασία πώλησης:

Bravecto 112,5 mg διάλυμα για επίχυση σε σημείο: 2 έτη.

Bravecto 250 mg / 500 mg / 1 000 mg / 1 400 mg διάλυμα για επίχυση σε σημείο: 3 έτη.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις κατά τη φύλαξη του προϊόντος

Δεν υπάρχουν ειδικές οδηγίες διατήρησης για αυτό το κτηνιατρικό φαρμακευτικό προϊόν. Οι πιπέτες πρέπει να φυλάσσονται στην εξωτερική συσκευασία για να προστατεύονται από απώλεια διαλύτη ή πρόσληψη υγρασίας. Οι φακελίσκοι πρέπει να ανοίγονται μόνο αμέσως πριν την χρήση.

Φύση και σύνθεση της στοιχειώδους συσκευασίας

Πιπέτα μονάδας δόσης από διαστρωματωμένο φύλλο αλουμινίου/πολυπροπυλενίου κλεισμένη με πώμα HDPE και συσκευασμένη σε διαστρωματωμένο φακελίσκο από φύλλο αλουμινίου. Κάθε χάρτινο κουτί περιέχει 1 ή 2 πιπέτες και ένα ζευγάρι γάντια ανά πιπέτα.

Μπορεί να μην κυκλοφορούν όλες οι συσκευασίες.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις απόρριψης

Τα φάρμακα δεν πρέπει να απορρίπτονται μέσω των λυμάτων ή των οικιακών αποβλήτων. Το κτηνιατρικό φαρμακευτικό προϊόν δεν πρέπει να εισέρχεται στον υδροφόρο ορίζοντα καθώς η fluralaner ενδέχεται να είναι επικίνδυνη για τους ασπόνδυλους υδρόβιους οργανισμούς.

Χρησιμοποιήστε προγράμματα επιστροφής φαρμάκων για την απόρριψη μη χρησιμοποιηθέντων κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων ή άλλων υλικών που προέρχονται από τη χρήση τους σύμφωνα με τις τοπικές απαιτήσεις και με τυχόν εθνικά συστήματα συλλογής που ισχύουν για τα σχετικά κτηνιατρικά φαρμακευτικά προϊόντα.