Βιβλιογραφική αναφορά: ADDIMAG Διάλυμα για έγχυση (2022)

Είδη ζώων

Βοοειδή.

Θεραπευτικές ενδείξεις για κάθε είδος ζώου

Για τη θεραπεία της κλινικής υπομαγνησιαιμίας (τετανία βοσκής) συνοδευόμενης από ανεπάρκεια ασβεστίου και για τη θεραπεία της κλινικής υπασβεστιαιμίας (επιλόχειος πάρεση) επιπεπλεγμένης από ανεπάρκεια μαγνησίου.

Οδοί χορήγησης και δοσολογία

Βραδεία ενδοφλέβια χρήση.

Αυτές οι δοσολογικές οδηγίες δίνονται για καθοδήγηση και πρέπει να προσαρμόζονται στο ατομικό έλλειμμα και στις πραγματικές συνθήκες του κυκλοφορικού συστήματος. Χορηγήστε περίπου 15–20 mg Ca2+ (0,37–0,49 mmol Ca2+) και 10–13 mg Mg2+ (0,41–0,53 mmol Mg2+) ανά kg σωματικού βάρους που αντιστοιχεί σε περίπου 0,7–0,9 ml προϊόντος ανά kg σωματικού βάρους.

Εάν το βάρος του ζώου δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια, αλλά πρέπει να εκτιμηθεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ακόλουθη προσέγγιση:

Μέγεθος φιάλης (ml) Βάρος (kg) Ca2+ (mg/kg) Mg2+ (mg/kg)
500 500‑725 14,8–21,5 10,4–15,1
750 750‑1000 16,1–21,511,3–15,1

Η ενδοφλέβια έγχυση πρέπει να εκτελείται αργά σε διάστημα 20‑30 λεπτών.

Μετά από τουλάχιστον 6 ώρες μετά τη θεραπεία, μπορεί να χορηγηθεί μια δεύτερη θεραπεία. Η χορήγηση μπορεί να επαναληφθεί δύο φορές σε 24ωρα διαστήματα, εάν η υπασβεστιαιμική κατάσταση επιμένει.

Συμπτώματα υπερδοσολογίας

Όταν η ενδοφλέβια χορήγηση γίνεται πολύ γρήγορα, μπορεί να εμφανιστεί υπερασβεστιαιμία ή/και υπερμαγνησιαιμία με καρδιοτοξικά συμπτώματα όπως αρχική βραδυκαρδία με επακόλουθη ταχυκαρδία, καρδιακή αρρυθμία και, σε σοβαρές περιπτώσεις, κοιλιακή μαρμαρυγή με καρδιακή ανακοπή.

Επιπλέον συμπτώματα της υπερασβεστιαιμίας είναι: κινητική αδυναμία, μυϊκός τρόμος, αυξημένη ευερεθιστότητα, διέγερση, εφίδρωση, πολυουρία, πτώση της αρτηριακής πίεσης, κατάθλιψη και κώμα.

Τα συμπτώματα υπερασβεστιαιμίας μπορεί να επιμένουν 6–10 ώρες μετά την έγχυση και δεν πρέπει να διαγνωστούν εσφαλμένα ως συμπτώματα υπασβεστιαιμίας.

Χρόνοι αναμονής

Κρέας και εδώδιμοι ιστοί: Μηδέν ημέρες.

Γάλα: Μηδέν ώρες.

Διάρκεια ζωής

Διάρκεια ζωής του κτηνιατρικού φαρμακευτικού προϊόντος σύμφωνα με τη συσκευασία πώλησης: 2 έτη.

Διάρκεια ζωής μετά το πρώτο άνοιγμα της στοιχειώδους συσκευασίας: αφού ανοιχθεί, άμεση χρήση.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις κατά τη φύλαξη του προϊόντος

Μη φυλάσσετε σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 30°C.

Μην ψύχετε ή καταψύχετε.

Φύση και σύνθεση της στοιχειώδους συσκευασίας

Φιάλη 500 και 750 ml τετράγωνου σχήματος από διαφανές πολυπροπυλένιο (ΡΡ) με πώμα εισχώρησης από βρωμοβουτυλικό ελαστικό και βιδωτό πώμα αλουμινίου.

Μπορεί να μην κυκλοφορούν όλες οι συσκευασίες.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις απόρριψης

Κάθε μη χρησιμοποιηθέν κτηνιατρικό φαρμακευτικό προϊόν ή μη χρησιμοποιηθέντα υπολείμματά του πρέπει να απορρίπτονται σύμφωνα με τις ισχύουσες εθνικές απαιτήσεις.