Βιβλιογραφική αναφορά: ADVOCIN Ενέσιμο διάλυμα

Είδη ζώων

Βοοειδή και χοίροι.

Θεραπευτικές ενδείξεις για κάθε είδος ζώου

Βοοειδή:

Θεραπεία των αναπνευστικών μολύνσεων που προκαλούνται από την Mannheimia haemolytica, την P. multocida και των εντερικών μολύνσεων που προκαλούνται απó την Escherichia coli και την Salmonella spp.

Χοίροι:

Θεραπεία των αναπνευστικών μολύνσεων που προκαλούνται από την P. multocida και A. pleuropneumoniae και των εντερικών μολύνσεων που προκαλούνται από την E. coli.

Οδοί χορήγησης και δοσολογία

Βοοειδή

Το Advocin μπορεί να χορηγηθεί ενδομυϊκά ή ενδοφλέβια στη δόση των 1,25 mg/kg σωματικού βάρους (1 ml του ιδιοσκευάσματος ανά 20 kg σωματικού βάρους). Θα πρέπει να γίνονται 3 χορηγήσεις σε ανά 24ωρο. Η θεραπεία μπορεί να συνεχισθεί για 2 ακόμα ημέρες σε ζώα τα οποία δεν έχουν θεραπευτεί πλήρως μετά τις πρώτες 3 χορηγήσεις. Να μη χορηγούνται περισσότερα από 20 ml στο ίδιο σημείο του σώματος.

Χοίροι

Το Advocin χορηγείται με ενδομυϊκή ένεση στη δόση των 1,25 mg/kg σωματικού βάρους (1 ml του ιδιοσκευάσματος ανά 20 kg σωματικού βάρους). Πρέπει να γίνονται 3 χορηγήσεις σε διάστημα 24 ωρών. Να μη χορηγούνται περισσότερα από 5 ml στο ίδιο σημείο του σώματος.

Συμπτώματα υπερδοσολογίας

Βοοειδή

Η υπερδοσολογία με δόσεις 25 φορές μεγαλύτερη από τη συνιστώμενη, είχε ως αποτέλεσμα την εμφάνιση ήπιων μόνο συμπτωμάτων, που περιελάμβαναν τρόμο της κεφαλής, αταξία και ελαφριά κατάπτωση.

Χοίροι

Η υπερδοσολογία με δόσεις 10 φορές μεγαλύτερες από τη συνιστώμενη είχε ως αποτέλεσμα την εμφάνιση μικρής σημασίας κλινικών συμπτωμάτων, που περιελάμβαναν παροδική μείωση της κινητικότητας του ζώου. Ομοίως, η χορήγηση τριπλάσιας δόσης από τη συνιστώμενη για τρεις συνεχόμενες ημέρες σε νεογέννητα χοιρίδια δεν προκάλεσε ανεπιθύμητα κλινικά συμπτώματα.

Χρόνοι αναμονής

Βοοειδή

Κρέας και εδώδιμοι ιστοί: 5 ημέρες.

Γάλα: 2 ημέρες (48 ώρες).

Χοίροι

Κρέας και εδώδιμοι ιστοί: 3 ημέρες.

Διάρκεια ζωής

Διάρκεια ζωής του κτηνιατρικού φαρμακευτικού προϊόντος σύμφωνα με τη συσκευασία πώλησης: 2 έτη.

Διάρκεια ζωής μετά το πρώτο άνοιγμα της στοιχειώδους συσκευασίας: 4 εβδομάδες.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις κατά τη φύλαξη του προϊόντος

Να φυλάσσεται σε θερμοκρασία μικρότερη των <30°C.

Φύση και σύνθεση της στοιχειώδους συσκευασίας

Υάλινα στρογγυλά φιαλίδια, πολλαπλών δόσεων, τύπου ΙΙ, που φέρουν πώμα από καουτσούκ (West 4416/50) και καλύπτονται από φύλλο αλουμινίου. Τα φιαλίδια φέρονται σε χάρτινα κουτιά. Τα φιαλίδια είναι των 50, 100 και 250 ml.

Μπορεί να μην κυκλοφορούν όλες οι συσκευασίες.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις απόρριψης

Τα φάρμακα δεν πρέπει να απορρίπτονται μέσω των λυμάτων ή των οικιακών αποβλήτων.

Χρησιμοποιήστε προγράμματα επιστροφής φαρμάκων για την απόρριψη μη χρησιμοποιηθέντων κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων ή άλλων υλικών που προέρχονται από τη χρήση τους σύμφωνα με τις τοπικές απαιτήσεις και με τυχόν εθνικά συστήματα συλλογής που ισχύουν για τα σχετικά κτηνιατρικά φαρμακευτικά προϊόντα.