Βιβλιογραφική αναφορά: AMOXIBACTIN 50 mg Δισκίο για σκύλους και γάτες (2020)

Είδη ζώων

Σκύλοι και γάτες.

Θεραπευτικές ενδείξεις για κάθε είδος ζώου

Θεραπεία πρωτοπαθών και δευτεροπαθών λοιμώξεων των αεροφόρων οδών, όπως ρινίτιδα προκαλούμενη από Pasteurella spp. και Streptococcus spp., και βρογχοπνευμονία προκαλούμενη από Pasteurella spp., Escherichia coli και θετικούς κατά Gram κόκκους.

Θεραπεία πρωτοπαθών λοιμώξεων της ουρογεννητικής οδού, όπως πυελονεφρίτιδα και λοιμώξεις της κατώτερης ουροποιητικής οδού προκαλούμενες από Escherichia coli, Proteus spp. και θετικούς κατά Gram κόκκους, ενδομητρίτιδα προκαλούμενη από Escherichia coli, Streptococcus canis και Proteus spp., και αιδοιίτιδα ως αποτέλεσμα μικτών λοιμώξεων.

Θεραπεία μαστίτιδας προκαλούμενης από θετικούς κατά Gram κόκκους και Escherichia coli.

Θεραπεία τοπικών δερματικών λοιμώξεων προκαλούμενων από Streptococcus spp.

Οδοί χορήγησης και δοσολογία

Για από του στόματος χορήγηση σε σκύλους και γάτες.

Για τη διασφάλιση της σωστής δοσολογίας θα πρέπει να καθορίζεται το σωματικό βάρος όσο το δυνατόν ακριβέστερα για την αποφυγή υποδοσολογίας.

Δοσολογία

Η συνιστώμενη δόση είναι 10 mg αμοξικιλλίνης ανά κιλό σωματικού βάρους, δύο φορές ημερησίως για τουλάχιστον 5 διαδοχικές ημέρες. Η πλειονότητα των περιπτώσεων ρουτίνας ανταποκρίνεται μετά από 5 έως 7 ημέρες θεραπείας. Εάν δεν παρατηρηθεί βελτίωση μετά από 5–7 ημέρες, θα πρέπει να γίνει επανεκτίμηση της διάγνωσης. Σε χρόνιες ή ανθεκτικές περιπτώσεις, ίσως απαιτηθεί μεγαλύτερη διάρκεια θεραπείας.

Ο παρακάτω πίνακας προορίζεται ως οδηγός για τη χορήγηση του προϊόντος στον τυπικό ρυθμό δόσης των 10 mg ανά κιλό σωματικού βάρος δύο φορές ημερησίως.

Τα δισκία μπορούν να χωριστούν σε δύο ή τέσσερα ίσα μέρη για τη διασφάλιση της ακριβούς δοσολογίας. Τοποθετήστε το δισκίο σε επίπεδη επιφάνεια, με την επιφάνεια με τη γραμμή προς τα επάνω και την κυρτή (στρογγυλή) πλευρά προς την επιφάνεια.

Δύο ίσα μέρη: πατήστε προς τα κάτω με τους αντίχειρες και στις δύο πλευρές του δισκίου.

Τέσσερα ίσα μέρη: πατήστε προς τα κάτω με τον αντίχειρα στο μέσο του δισκίου.

Συμπτώματα υπερδοσολογίας

Σε περίπτωση υπερδοσολογίας, δεν είναι γνωστές άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες από εκείνες που περιγράφονται στην παράγραφο 4.6.

Χρόνοι αναμονής

Δεν απαιτείται.

Διάρκεια ζωής

Διάρκεια ζωής του κτηνιατρικού φαρμακευτικού προϊόντος σύμφωνα με τη συσκευασία πώλησης: 3 έτη.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις κατά τη φύλαξη του προϊόντος

Μη φυλάσσετε σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 30°C.

Οποιοδήποτε αχρησιμοποίητο τμήμα δισκίου πρέπει να επιστρέφεται στο ανοικτό blister και να χρησιμοποιηθεί εντός 4 ημερών.

Φύση και σύνθεση της στοιχειώδους συσκευασίας

Κυψέλη αλουμινίου - PVC/PE/PVDC.

Χάρτινο κουτί 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 25 ή 50 κυψελών 10 δισκίων.

Χάρτινο κουτί που περιέχει 10 ξεχωριστά χάρτινα κουτιά, καθένα από τα οποία περιέχει 1 κυψέλη 10 δισκίων.

Μπορεί να μην κυκλοφορούν όλες οι συσκευασίες.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις απόρριψης

Κάθε μη χρησιμοποιηθέν κτηνιατρικό φαρμακευτικό προϊόν ή μη χρησιμοποιηθέντα υπολείμματά του πρέπει να απορρίπτονται σύμφωνα με τις ισχύουσες εθνικές απαιτήσεις.