Βιβλιογραφική αναφορά: ALPHA DIP VIBRIO Συμπυκνωμένο εναιώρημα εμβάπτισης για λαβράκι

Αντενδείξεις

Καμία.

Ειδικές προειδοποιήσεις

Καμία.

Ειδικές προφυλάξεις κατά τη χρήση

Ιδιαίτερες προειδοποιήσεις για τη χρήση σε ζώα

Εμβολιάζετε μόνο υγιή ψάρια χωρίς κλινικά συμπτώματα νόσου, που έχουν φυσιολογική συμπεριφορά. Για την ασφάλεια των ψαριών, αποφεύγετε να εμβολιάζετε σε θερμοκρασίες νερού υψηλότερες από 25°C και στην διάρκεια περιόδου με απότομες αυξομειώσεις της θερμοκρασίας του νερού. Σε κάθε πληθυσμό θα υπάρχει ένας μικρός αριθμός ατόμων, που αποτυγχάνει να ανταποκριθεί πλήρως στον εμβολιασμό.

Περιστασιακή θνησιμότητα μπορεί να συμβεί εάν κάποια άτομα αποτύχουν να ανταποκριθούν στον εμβολιασμό ή το ανοσοποιητικό σύστημα έχει κατασταλεί από συνυπάρχουσες μολύνσεις, σφάλματα διατροφής, γενετικούς παράγοντες ή άλλες περιβαντολλογικές συνθήκες καταπόνησης.

Ειδικές προφυλάξεις που θα πρέπει να λαμβάνονται από το άτομο που χορηγεί το φαρμακευτικό προϊόν στα ζώα

Για το χρήστη:

Δεν έχουν καταγραφεί προβλήματα μετά από σωστή χρήση του Alpha Dip Vibrio.

Άτομα που χειρίζονται το προϊόν και/ή εμβολιάζουν τα ψάρια θα πρέπει να χρησιμοποιούν γάντια και να αποφεύγουν επαφή με το δέρμα και τα μάτια. Εάν το διάλυμα του εμβολίου έρθει σε επαφή με το δέρμα ή τα μάτια, ξεπλύνετε αμέσως με καθαρό νερό.

Μη πίνετε ή τρώτε ενώ χειρίζεστε το εμβόλιο.

Ο εξοπλισμός του εμβολιασμού θα πρέπει να καθαρίζεται μετά τη χρήση.

Το προϊόν δε πρέπει να χορηγείται από εγκύους.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Εξαιτίας της καταπόνησης που οφείλεται στους χειρισμούς μπορεί να παρατηρηθεί προσωρινή μείωση της όρεξης των ψαριών μετά τον εμβολιασμό.

Χρήση κατά την κύηση, τη γαλουχία ή την ωοτοκία

Δε βρίσκει εφαρμογή.

Αλληλεπιδράσεις με άλλα φαρμακευτικά προϊόντα και άλλες μορφές αλληλεπίδρασης

Δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του εμβολίου όταν χρησιμοποιείται μαζί με άλλα κτηνιατρικά φαρμακευτικά προϊόντα. Η απόφαση χρησιμοποίησης του εμβολίου πριν ή μετά από άλλο κτηνιατρικό προϊόν κρίνεται κατά περίπτωση.

Κύριες ασυμβατότητες

Να μην αναμειγνύεται με άλλα κτηνιατρικά προϊόντα.