Βιβλιογραφική αναφορά: ALPHA DIP VIBRIO Συμπυκνωμένο εναιώρημα εμβάπτισης για λαβράκι

Είδη ζώων

Λαβράκι (Dicentrarchus labrax).

Θεραπευτικές ενδείξεις για κάθε είδος ζώου

Για την πρόληψη της θνησιμότητας και των κλινικών συμπτωμάτων που προκαλούνται σε λοίμωξη από το Vibrio anguillarum ορότυπος 01 (Δονακίωση) στο λαβράκι. Το προϊόν προορίζεται για τον αρχικό εμβολιασμό και τον επαναληπτικό εμβολιασμό του λαβρακιού.

Οδοί χορήγησης και δοσολογία

Συστήνεται το ακόλουθο πρόγραμμα εμβολιασμού. Ο πρώτος και δεύτερος εμβολιασμός διενεργούνται με εμβάπτιση σε ψάρια με μέσο βάρος 1 g και 5 g αντίστοιχα.

Ο αρχικός εμβολιασμός προορίζεται για ιχθύδια στον ιχθυογεννητικό σταθμό με μέσο σωματικό βάρος 1 g. Εμβολιάζετε τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν από τη μεταφορά τους στους ιχθυοκλωβούς.

Αφήνετε τη φιάλη του εμβολίου να φτάσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και την ανακινείτε καλά πριν από τη χρήση. Αραιώνετε 1 L εμβολίου με 9 L καθαρού νερού (1:10 αραίωση). Αναμιγνύετε καλά. Εμβαπτίζετε τα ιχθύδια στο διάλυμα του εμβολίου για 30 δευτερόλεπτα. Απορρίπτετε το διάλυμα των 10 L μετά τη συνολική εμβάπτιση 20 kg ιχθυδίων (σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία παράγραφος 6.6).

Ο επαναληπτικός εμβολιασμός προορίζεται για ψάρια στους ιχθυοκλωβούς με μέσο σωματικό βάρος 5 g. Αφήνετε τη φιάλη του εμβολίου να φτάσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και την ανακινείτε καλά πριν από τη χρήση. Αραιώνετε 1 L εμβολίου με 9 L καθαρού θαλασσινού νερού (1:10 αραίωση). Αναμιγνύετε καλά. Εμβαπτίζετε τα ψάρια στο διάλυμα του εμβολίου για 30 δευτερόλεπτα. Απορρίπτετε το διάλυμα των 10 L μετά τη συνολική εμβάπτιση 100 kg ψαριών (σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία παράγραφος 6.6).

Συμπτώματα υπερδοσολογίας

Δεν υπάρχουν γνωστά συμπτώματα.

Χρόνοι αναμονής

Κανένας.

Διάρκεια ζωής

Διάρκεια ζωής για το κτηνιατρικό προϊόν όπως είναι συσκευασμένο για διάθεση: 24 μήνες. Χρησιμοποιήστε ολόκληρο το περιεχόμενο όταν ανοιχτεί για πρώτη φορά κατά την διάρκεια της ίδιας μέρας εργασίας, δηλαδή εντός 5 ωρών. Να μη χρησιμοποιούνται φιάλες που έχουν ανοιχτεί.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις κατά τη φύλαξη του προϊόντος

Φυλάσσεται στους 2-80°C. Να μην καταψύχεται. Να μην εκτίθεται στο ηλιακό φως.

Φύση και σύνθεση της στοιχειώδους συσκευασίας

Φιάλη 500ml και 1000ml από HDPE (High density polyethylene) Κυλινδρική διάφανη φιάλη.

Φιάλη 1000ml από PETG (Polyethylene terephthalate glycol) Τετράγωνη φιάλη.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις απόρριψης

Όποια αχρησιμοποίητα κτηνιατρικά φαρμακευτικά προϊόντα ή απόβλητα παραγόμενα από αυτό πρέπει να καταστρέφονται σύμφωνα με τους τοπικούς νόμους και απαιτήσεις.