Βιβλιογραφική αναφορά: CHECKMITE Ενδοκυψελικές ταινίες

Είδη ζώων

Μέλισσες.

Θεραπευτικές ενδείξεις για κάθε είδος ζώου

Οι ταινίες CHECKMITE για μέλισσες εφαρμοζόμενες για 42 ημέρες μεταξύ των πλαισίων του γόνου είναι πολύ αποτελεσματικές ενάντια στο άκαρι Varroa destructor.

Οδοί χορήγησης και δοσολογία

Για χρήση σε κυψέλες μόνο.

Χρησιμοποιήστε 2 ταινίες CHECKMITE για μέλισσες σε κάθε σμήνος. Κρεμάστε τις ταινίες μεταξύ δύο κηρήθρων στην περιοχή της γονοφωλιάς για 42 ημέρες. Εφαρμόστε τη θεραπεία σε όλα τα προσβεβλημένα σμήνη της άμεσης περιοχής. Πιο αποτελεσματικός έλεγχος επιτυγχάνεται με τη θεραπεία του σμήνους την άνοιξη πριν από την πρώτη μελιτορροή ή το φθινόπωρο μετά τη συγκομιδή του μελιού. Θα πρέπει να ακολουθούνται οι κανόνες της Ορθής Μελισσοκομικής Πρακτικής, δηλαδή αποφυγή των επεμβάσεων κατά τη διάρκεια της μελιτορροής και περάτωση των θεραπειών 2 τουλάχιστον εβδομάδες πριν από την έναρξη της συλλογής του νέκταρος από τις μέλισσες.

Συμπτώματα υπερδοσολογίας

Σε διπλάσια δόση (4 ταινίες CHECKMITE για μέλισσες ανά σμήνος) η θνησιμότητα των εργατριών μελισσών και η ισχύς του σμήνους δεν ήταν σημαντικά διαφορετικές σε σύγκριση με τη συνιστώμενη δόση των 2 ταινιών CHECKMITE για μέλισσες ανά σμήνος. Σημαντική τοξική επίδραση και μεγαλύτερη θνησιμότητα επήλθε μετά τον τετραπλασιασμό της δόσης (8 ταινίες CHECKMITE+ για μέλισσες ανά σμήνος).

Χρόνοι αναμονής

Μέλι: Μηδέν (0) ημέρες.

Άλλα προϊόντα των μελισσών δεν πρέπει να λαμβάνονται για ανθρώπινη κατανάλωση μέχρι την άνοιξη μετά τη θεραπεία.

Απαγορεύεται η χρήση των ταινιών κατά την περίοδο παραγωγής μελιού.

Η θεραπεία πρέπει να περατώνεται 2 τουλάχιστον εβδομάδες πριν από την έναρξη της συλλογής του νέκταρος από τις μέλισσες.

Διάρκεια ζωής

Διάρκεια ζωής του κτηνιατρικού φαρμακευτικού προϊόντος σύμφωνα με τη συσκευασία πώλησης: 36 μήνες.

Διάρκεια ζωής μετά το πρώτο άνοιγμα του περιέκτη (κατά περίπτωση): Δεν εφαρμόζεται.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις κατά τη φύλαξη του προϊόντος

Φυλάσσεται προστατευμένο από την έκθεση στον ήλιο.

Φυλάσσεται μακριά από τις ζωοτροφές και τα παιδιά.

Φύση και σύνθεση της στοιχειώδους συσκευασίας

Αλουμινένιος φάκελος που περιέχει 10 ενδοκυψελικές ταινίες.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις απόρριψης

Το δραστικό συστατικό coumaphos είναι πολύ τοξικό για τους υδρόβιους οργανισμούς και τα πτηνά. Μη μολύνετε ποτάμια, δεξαμενές νερού, υδάτινες οδούς φράγματα και άλλες πηγές νερού. Απορρίψτε με ασφάλεια τους άδειους περιέκτες και τα υλικά συσκευασίας ή κάθε μη χρησιμοποιηθέν κτηνιατρικό φαρμακευτικό προϊόν ή μη χρησιμοποιηθέντα υπολείμματά σύμφωνα με τις ισχύουσες εθνικές απαιτήσεις.