Βιβλιογραφική αναφορά: ALPHAFLUBEN Πρόμιγμα για φαρμακούχα τροφή (2019)

Είδη ζώων

Χοίροι (χοίροι προς πάχυνση), όρνιθες (ορνίθια κρεατοπαραγωγής).

Θεραπευτικές ενδείξεις για κάθε είδος ζώου

Για τη θεραπεία μολύνσεων που προκαλούνται από ώριμα και άωρα στάδια των ακόλουθων νηματωδών παρασίτων:

Χοίροι: Metastrongylus apri, Ascaris suum, Hyostrongylus rubidus (red stomach worm), Oesophagostomum dentatum, Trichuris suis and Strongyloides ransomi (μόνο ενήλικες μορφές).

Όρνιθες: Ascaridia galli, Heterakis gallinarum, Capillaria spp.

Οδοί χορήγησης και δοσολογία

Τρόπος χορήγησης

Χρήση από του στόματος.

Μόνο για χρήση σε τροφή.

Για να εξασφαλιστεί η χορήγηση της σωστής δόσης, το σωματικό βάρος πρέπει να καθορίζεται με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια, ενώ απαιτείται ο έλεγχος της ακρίβειας της δοσομετρικής συσκευής.

Χοίροι

Ζωικό κεφάλαιο αναπαραγωγής: Η τυπική συνιστώμενη συνολική δόση είναι 1 mg φλουβενδαζόλης ανά kg σωματικού βάρους ανά ημέρα, που ισοδυναμεί με 1 γραμμάριο Alphafluben 50 mg/g πρόμιγμα για φαρμακούχα τροφή για κάθε 50 kg σωματικού βάρους ανά ημέρα, για 10 συνεχόμενες ημέρες.

Απογαλακτισμένοι χοίροι και χοίροι πάχυνσης: Η τυπική συνιστώμενη συνολική δόση είναι 1 mg φλουβενδαζόλης ανά kg σωματικού βάρους ανά ημέρα, που ισοδυναμεί με 1 γραμμάριο Alphafluben 50 mg/g πρόμιγμα για φαρμακούχα τροφή για κάθε 50 kg σωματικού βάρους ανά ημέρα, για 5 συνεχόμενες ημέρες. Σε περίπτωση σοβαρής μόλυνσης από Trichuris, η διάρκεια της θεραπείας είναι 10 συνεχόμενες ημέρες.

Κατά την παρασκευή φαρμακούχας τροφής, πρέπει να ληφθεί υπόψη η ημερήσια κατανάλωση τροφής που εξαρτάται από την κλινική κατάσταση, καθώς και το σωματικό βάρος των ζώων που θα λάβουν θεραπεία. Ως εκ τούτου, η ακριβής ποσότητα του προϊόντος που θα προστεθεί στη τροφή θα πρέπει να υπολογιστεί σύμφωνα με τον παρακάτω μαθηματικό τύπο για να διασφαλιστεί η παραπάνω δόση:

Όρνιθες

Η τυπική συνιστώμενη συνολική δόση είναι 1,43 mg φλουβενδαζόλης ανά kg σωματικού βάρους ανά ημέρα, δηλαδή 28,6 mg Alphafluben 50 mg/g πρόμιγμα για φαρμακούχα τροφή για κάθε kg σωματικού βάρους ανά ημέρα, για 7 συνεχόμενες ημέρες.

Κατά την παρασκευή φαρμακούχας τροφής, πρέπει να ληφθεί υπόψη η ημερήσια κατανάλωση τροφής που εξαρτάται από την κλινική κατάσταση, καθώς και το σωματικό βάρος των ζώων που θα λάβουν θεραπεία. Ως εκ τούτου, η ακριβής ποσότητα του προϊόντος που θα προστεθεί στη τροφή θα πρέπει να υπολογιστεί σύμφωνα με τον παρακάτω μαθηματικό τύπο για να διασφαλιστεί η παραπάνω δόση:

Αυτό το κτηνιατρικό φαρμακευτικό προϊόν δεν πρέπει να αναμειγνύεται με πόσιμο νερό ή υγρές ζωοτροφές. Ν α μην ψεκάζεται σε πέλλετ ή σιτηρά.

Αν τα ζώα πρέπει να πάρουν θεραπεία συλλογικά και όχι ατομικά, οι χοίροι και οι όρνιθες πρέπει να ομαδοποιούνται ανάλογα με το σωματικό τους βάρος, και να χορηγείται η ανάλογη δόση ώστε να αποφεύγεται η χορήγηση υπερβολικής ή μειωμένης δόσης.

Δεν απαιτείται ειδική δίαιτα πριν ή μετά τη θεραπεία.

Δεν επιτρέπεται η χρήση για δοσολογία διαφορετική από την προβλεπόμενη και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το κτηνιατρικό φαρμακευτικό προϊόν μπορεί να ενσωματωθεί σε πελλετοποιημένη τροφή προεπεξεργασμένη με ατμό σε θερμοκρασία όχι υψηλότερη από 85°C.

Συμπτώματα υπερδοσολογίας

Σε χοίρους, 5 mg φλουβενδαζόλης/kg σωματικού βάρους ή υψηλότερη συγκέντρωση μπορεί να προκαλέσει ήπια διάρροια (υδαρή κόπρανα).

Σε όρνιθες, η φλουβενδαζόλη από του στόματος έχει χαμηλή οξεία τοξικότητα και είναι καλά ανεκτή στα είδη ζώων-στόχος.

Χρόνοι αναμονής

Χοίροι

Κρέας και εδώδιμοι ιστοί: 5 ημέρες.

Όρνιθες

Κρέας και εδώδιμοι ιστοί: 3 ημέρες.

Αυγά: μηδέν ημέρες.

Διάρκεια ζωής

Διάρκεια ζωής του κτηνιατρικού φαρμακευτικού προϊόντος σύμφωνα με τη συσκευασία πώλησης: 4 έτη.

Διάρκεια ζωής μετά το πρώτο άνοιγμα της στοιχειώδους συσκευασίας: 42 ημέρες.

Διάρκεια ζωής μετά την ενσωμάτωση σε πελλετοποιημένη τροφή: 3 μήνες.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις κατά τη φύλαξη του προϊόντος

Δεν υπάρχουν ειδικές οδηγίες διατήρησης για αυτό το κτηνιατρικό φαρμακευτικό προϊόν.

Μην ψύχετε ή καταψύχετε.

Διατηρείτε τον περιέκτη ερμητικά κλεισμένο.

Φύση και σύνθεση της στοιχειώδους συσκευασίας

Χάρτινη σακούλα τριών στρώσεων, με εσωτερική στρώση HDPE.

Μέγεθος συσκευασίας: 12 kg πρόμιγμα για φαρμακούχα τροφή.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις απόρριψης

Κάθε μη χρησιμοποιηθέν κτηνιατρικό φαρμακευτικό προϊόν ή μη χρησιμοποιηθέντα υπολείμματά του πρέπει να απορρίπτονται σύμφωνα με τις ισχύουσες εθνικές απαιτήσεις.