Βιβλιογραφική αναφορά: ALPHALBEN Πόσιμο εναιώρημα

Είδη ζώων

Βοοειδή και πρόβατα.

Θεραπευτικές ενδείξεις για κάθε είδος ζώου

Για τη θεραπεία παρασιτώσεων που προκαλούνται από ευαίσθητες στην albendazole μορφές των γαστρεντερικών νηματωδών και πνευμονικών νηματωδών σκωλήκων, κεστωδών και ενήλικων τρηματωδών σε βοοειδή και πρόβατα.

Γαστρεντερικά νηματώδη: Haemonchus spp., Ostertagia spp., Trichostrongylus spp., Bunostomum spp., Cooperia spp., Nematodirus spp., Chabertia spp., Oesophagostomum spp., Toxocara spp.

Πνευμονικά νηματώδη: Dictyocaulus spp.

Κεστώδη: Moniezia spp.

Ενήλικα τρηματώδη: Fasciola hepatica, Dicrocoelium dendriticum.

Οδοί χορήγησης και δοσολογία

Από του στόµατος χορήγηση.

Ανακινήστε καλά πριν από τη χρήση.

Βοοειδή:

Για τη θεραπεία των λοιμώξεων που προκαλούνται από μορφές των γαστρεντερικών και πνευμονικών νηματωδών σκωλήκων και κεστωδών: 7,5 mg albendazole ανά kg σ.β. (7,5 ml προϊόντος/100 kg σ.β.).

Για τη θεραπεία των λοιμώξεων που προκαλούνται από Fasciola hepatica και Dicrocoelium dendriticum ή σε περίπτωση υποβιουσών 2ου σταδίου προνυμφών παρασίτων των Ostertagia spp: 10 mg albendazole per kg σ.β. (10 ml προϊόντος/100 kg σ.β.).

Πρόβατα:

Για τη θεραπεία των λοιμώξεων που προκαλούνται από μορφές των γαστρεντερικών και πνευμονικών νηματωδών σκωλήκων και κεστωδών: 5 mg albendazole per kg σ.β. (0,5 ml προϊόντος/10 kg σ.β.).

Για τη θεραπεία των λοιμώξεων που προκαλούνται από Fasciola hepatica και Dicrocoelium dendriticum: 7,5 mg albendazole ανά kg σ.β. (0,75 ml προϊόντος/10 kg σ.β.).

Για να εξασφαλιστεί η χορήγηση της σωστής δόσης, το σωματικό βάρος πρέπει να καθορίζεται με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια, ενώ απαιτείται ο έλεγχος της ακρίβειας της δοσομετρικής συσκευής.

Αν τα ζώα πρέπει να πάρουν θεραπεία συλλογικά παρά ατομικά, πρέπει να ομαδοποιούνται ανάλογα με το σωματικό τους βάρος, και να χορηγείται η ανάλογη δόση ώστε να αποφεύγεται η χορήγηση υπερβολικής ή μειωμένης δόσης.

Συμπτώματα υπερδοσολογίας

Ο θεραπευτικός δείκτης της albendazole είναι υψηλός. Δεν παρατηρούνται κλινικά συμπτώματα μετά από χορήγηση τριπλάσιας ή πενταπλάσιας δόσης. Σε περίπτωση σοβαρής υπερδοσολογίας, τα ζώα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται συμπτωματικά.

Χρόνοι αναμονής

Βοοειδή

Κρέας και εδώδιμοι ιστοί: 14 ημέρες.

Γάλα: 5 ημέρες.

Πρόβατα

Κρέας και εδώδιμοι ιστοί: 14 ημέρες.

Δεν επιτρέπεται η χρήση σε ζώα τα οποία παράγουν γάλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Διάρκεια ζωής

Διάρκεια ζωής του κτηνιατρικού φαρμακευτικού προϊόντος σύμφωνα με τη συσκευασία πώλησης: 2 έτη.

Διάρκεια ζωής μετά το πρώτο άνοιγμα της στοιχειώδους συσκευασίας: 28 ημέρες.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις κατά τη φύλαξη του προϊόντος

Μην ψύχετε ή καταψύχετε.

Φύση και σύνθεση της στοιχειώδους συσκευασίας

Φιάλη από πολυπροπυλένιο του 1 λίτρου με βιδωτό πώμα από πολυπροπυλένιο. Το πώμα φέρει δίσκο σφράγισης, με επαγωγικό δίσκο κλεισίματος και κόκκινο δακτύλιο ασφαλείας.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις απόρριψης

ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ για τους ιχθύς και άλλους υδρόβιους οργανισμούς. Μη ρυπαίνετε τεχνητές λίμνες νερού,υδάτινα ρεύματα ή αυλάκια µε το φαρμακευτικό προϊόν ή τα χρησιµοποιηµένα υλικά συσκευασίας.

Η albendazole δεν θα πρέπει να εισέρχεται στο έδαφος, καθώς ενδέχεται να είναι επικίνδυνη για τους γαιοσκώληκες και άλλους χερσαίους οργανισμούς. Κοπριά που περιέχει το δραστικό συστατικό δεν πρέπει να εξαπλώνεται στην ίδια έκταση γης με την πάροδο του χρόνου, προκειμένου να αποφεύγεται η συσσώρευση albendazole, η οποία ενδέχεται να επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις στο χερσαίο περιβάλλον.

Κάθε μη χρησιμοποιηθέν κτηνιατρικό φαρμακευτικό προϊόν ή μη χρησιμοποιηθέντα υπολείμματά του πρέπει να απορρίπτονται σύμφωνα με τις ισχύουσες εθνικές απαιτήσεις.