Βιβλιογραφική αναφορά: ONSIOR 5 mg / 10 mg / 20 mg / 40 mg Δισκίο για σκύλους (2024)

Είδη ζώων

Σκύλοι.

Θεραπευτικές ενδείξεις για κάθε είδος ζώου

Για τη θεραπεία του πόνου και της φλεγμονής που σχετίζονται με τη χρόνια οστεοαρθρίτιδα στους σκύλους.

Για τη θεραπεία του πόνου και της φλεγμονής που σχετίζονται με χειρουργική επέμβαση μαλακών μορίων στους σκύλους.

Οδοί χορήγησης και δοσολογία

Για από του στόματος χρήση.

Μην το χορηγείτε με την τροφή καθώς κλινικές μελέτες έδειξαν καλύτερη αποτελεσματικότητα της ροβενακοξίβης για οστεοαρθρίτιδα όταν χορηγήθηκε χωρίς τροφή ή τουλάχιστον 30 λεπτά πριν ή μετά το γεύμα.

Τα δισκία είναι αρωματισμένα και εύληπτα από τους περισσότερους σκύλους. Τα δισκία δεν πρέπει να κόβονται ή να σπάζονται.

Οστεοαρθρίτιδα: Η συνιστώμενη δόση της ροβενακοξίβης είναι 1 mg/kg σωματικού βάρους με εύρος 1-2 mg/kg. Χορηγήστε μία φορά ημερησίως, την ίδια ώρα κάθε μέρα σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα.

Αριθμός δισκίων ανά περιεκτικότητα και ανά σωματικό βάρος για την οστεοαρθρίτιδα:

Βάρος σώματος
(kg)
Αριθμός δισκίων ανά περιεκτικότητα
5 mg 10 mg 20 mg 40 mg
2,5 έως <5 1 δισκίο   
5 έως <10 1 δισκίο  
10 έως <20  1 δισκίο 
20 έως <40   1 δισκίο
40 έως 80   2 δισκία

Κλινική ανταπόκριση παρατηρείται φυσιολογικά μέσα σε μια εβδομάδα. Η θεραπεία πρέπει να διακόπτεται μετά από 10 ημέρες αν δεν υπάρχει εμφανής κλινική βελτίωση.

Για μακρόχρονη θεραπεία, εφόσον υπάρχει κλινική ανταπόκριση, η δόση του κτηνιατρικού φαρμακευτικού προϊόντος μπορεί να ρυθμιστεί στη χαμηλότερη ατομική αποτελεσματική δόση που αντικατοπτρίζει το ότι ο βαθμός του πόνου και της φλεγμονής που σχετίζεται με χρόνια οστεοαρθρίτιδα μπορεί να ποικίλει με το χρόνο. Πρέπει να γίνεται τακτικός έλεγχος από τον κτηνίατρο.

Χειρουργική επέμβαση μαλακών μορίων: Η συνιστώμενη δόση ροβενακοξίβης είναι 2 mg/kg σωματικού βάρους με εύρος 2-4 mg/kg. Χορηγείστε το εφάπαξ από το στόμα πριν από τη χειρουργική επέμβαση μαλακών μορίων.

Το δισκίο (α) πρέπει να χορηγείται χωρίς τροφή τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη χειρουργική επέμβαση. Μετά τη χειρουργική επέμβαση, μπορεί να συνεχιστεί η χορήγηση μία φορά την ημέρα για μέχρι δύο επιπλέον ημέρες.

Αριθμός δισκίων ανά περιεκτικότητα και ανά σωματικό βάρος για χειρουργική επέμβαση μαλακών μορίων:

Σωματικό βάρος
(kg)
Αριθμός δισκίων ανά περιεκτικότητα
5 mg 10 mg 20 mg 40 mg
2,5 1 δισκίο   
>2,5 έως <5  1 δισκίο  
5 έως <10   1 δισκίο 
10 έως <20   1 δισκίο
20 έως <40   2 δισκία
40 έως <60   3 δισκία
60 έως 80   4 δισκία

Η εναλλακτική χρήση των δισκίων Οnsior και του ενέσιμου διαλύματος Onsior έχει δοκιμαστεί σε μια μελέτη για την ασφάλεια στα συγκεκριμένα ζώα και απεδείχθη ότι ήταν καλά ανεκτή από τους σκύλους.

Για τους σκύλους, το ενέσιμο διάλυμα Onsior ή τα δισκία μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά σύμφωνα με τις ενδείξεις και τις οδηγίες χρήσης που έχουν εγκριθεί για κάθε φαρμακοτεχνική μορφή. Η θεραπεία δεν πρέπει να υπερβαίνει τη μια δόση (είτε δισκίων είτε ενέσιμου διαλύματος) ανά ημέρα. Παρακαλώ σημειώστε ότι οι συνιστώμενες δόσεις για τις δύο μορφές μπορεί να είναι διαφορετικές.

Συμπτώματα υπερδοσολογίας

Σε υγιείς νεαρούς σκύλους, ηλικίας 5-6 μηνών, η ροβενακοξίβη που χορηγήθηκε από το στόμα σε πολύ υψηλές δόσεις (4, 6, ή 10 mg/kg/ημέρα για 6 μήνες) δεν προκάλεσε κανένα σημείο τοξικότητας, συμπεριλαμβανομένων και των μη-ενδείξεων τοξικότητας από το γαστρεντερικό σωλήνα, το νεφρό ή το ήπαρ και καμία επίδραση στο χρόνο ροής του αίματος. Η ροβενακοξίβη δεν είχε επίσης βλαβερές επιδράσεις στους χόνδρους ή τις αρθρώσεις.

Όπως και με οποιοδήποτε ΜΣΑΦ, η υπερδοσολογία μπορεί να προκαλέσει τοξικότητα από το γαστρεντερικό σωλήνα, το νεφρό ή το ήπαρ σε ευαίσθητους ή με προϋπάρχον πρόβλημα σκύλους. Δεν υπάρχει ειδικό αντίδοτο. Συνιστάται συμπτωματική , υποστηρικτική θεραπεία η οποία πρέπει να συνίσταται σε χορήγηση προστατευτικών παραγόντων για το γαστρεντερικό σωλήνα και έγχυση φυσιολογικού ορού.

Η εναλλακτική χρήση των δισκίων Οnsior και του ενέσιμου διαλύματος Onsior σε ημίαιμους σκύλους σε υπερδοσολόγηση μέχρι 3 φορές τη μέγιστη συνιστώμενη δόση (2,0, 4,0, 6,0 και 4,0, 8,0, 12,0 mg robenacoxib/kg από το στόμα και 2,0 mg, 4,0 mg και 6,0 mg robenacoxib/kg υποδόρια) είχε σαν αποτέλεσμα δοσο-εξαρτώμενο οίδημα, ερύθημα, πάχυνση του δέρματος και εξέλκωση του δέρματος στο σημείο της υποδόριας ένεσης και φλεγμονή, συμφόρηση ή αιμορραγία στο δωδεκαδάκτυλο, τη νήστιδα και το τυφλό. Δεν παρατηρήθηκαν σχετικές επιδράσεις στο σωματικό βάρος, στο χρόνο αιμορραγίας ή ένδειξη τυχόν νεφρικής ή ηπατικής τοξικότητας.

Χρόνοι αναμονής

Δεν ισχύει.

Διάρκεια ζωής

Διάρκεια ζωής του κτηνιατρικού φαρμακευτικού προϊόντος όπως είναι συσκευασμένο προς πώληση: 4 χρόνια.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις κατά τη φύλαξη του προϊόντος

Αποθηκεύστε στο σε θερμοκρασία μικρότερη των 25°C.

Φύση και σύνθεση της στοιχειώδους συσκευασίας

Χάρτινο κουτί που περιέχει 7, 14, 28 ή 70 δισκία σε Alu/Alu blisters, 30 × 1 δισκία ή 60 × 1 δισκία σε Alu/Alu διάτρητα blisters μονάδων δόσης.

Μπορεί να μην κυκλοφορούν όλες οι συσκευασίες.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις απόρριψης

Τα φάρμακα δεν πρέπει να απορρίπτονται μέσω των λυμάτων ή των οικιακών αποβλήτων.

Χρησιμοποιήστε προγράμματα επιστροφής φαρμάκων για την απόρριψη μη χρησιμοποιηθέντων κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων ή άλλων υλικών που προέρχονται από τη χρήση τους σύμφωνα με τις τοπικές απαιτήσεις και με τυχόν εθνικά συστήματα συλλογής που ισχύουν για τα σχετικά κτηνιατρικά φαρμακευτικά προϊόντα.